19.8.10

evliliğin neden olduğu sinir hastalıklarının şifası, evlilikte sadakatsizliktir.
~s. freud


"eşler birbirlerine ne kadar sadıksa, hasta olma ihtimalleri de o denli yüksek. ruh hastalıkları, intihar, boşanma, alkolizm ve karıkoca cinayetlerinin en yoğun olduğu 35-44 yaş grubunda eşlere sadakat de en yüksek. tevekkeli değil birbirine sadık anne babalarımız , karı kocalarımız bu denli sağlıksız. farkında değil misiniz, başkalarıyla paylaştığımız, başkalarından az kıskandığımız sevgililerimiz ne kadar sağlıklılar?"

10 yorum:

Mia Wallace dedi ki...

yani diyorsun ki sadakatsızlık insanlara iyi geliyor ruh halini düzelitorr? ve de aynen öyle maalesef. Farkındayım sana katılıyorum ve üzülüyorum.

uçan hollandalı. dedi ki...

sadakatsizliğin tanımına göre değişir bence. üzüldüğüne göre sadakatsizlikten anladığımız farklı şeyler belki de.

özge dedi ki...

fizyolojik olarak sadık kalmamaktan bahsediyor bence.bağlılıkla sadık olmak aynı şey değildir.ve önemli olan bağlılıktır.kesinlikle katılıyorum freud babaya.
bi de sevdiceğim anlasa..

uçan hollandalı. dedi ki...

belki de o an sahip olduklarımızı ya da öyleymiş gibi hissettiklerimizi ilelebet kendi malımız olarak görmesek her şeyin tadına biraz daha varacağız.

özge dedi ki...

evet.evet ya.evet.
yaram var resmen.
sağol bunu paylaştığın için.

uçan hollandalı. dedi ki...

ne demek.
hem hepimizin bi yarası yok mu. boşuna gocunmuyoruz.
gerçi benim yok gibi ama neyse.

etjsrr dedi ki...

bence şöyle de olabilitesi var. otuzların ortalarına doğru insanlar bir depresyona giriyorlar -artık yaşlanmanın hissedilir olmasından mıdır nedir- hayattan bi zevk alamama durumu baş gösteriyor bu yüzden aldatmaya meyil etmiyorlar bile. üşendiklerinden sadıklar.

uçan hollandalı. dedi ki...

30dan sonra aldatmaya meyil etmiyolar mı hahaha kırkından sonra azmış diye bi deyim var bu ülkede. üşendiklerinden sadıkmış gibi yapıyo olabilir çoğu ama emin ol hiç kimse üşendiğinden uçkurunu açmamazlık etmez.

etjsrr dedi ki...

olm işte 44ten sonra aldatma oranları yine artıyor ya, kırkından sonra azmak deyimi ona var. önce bir depresyon bir sorun olmalı yoksa 35-44 arası da sadıklaşmazlar bence.

uçan hollandalı. dedi ki...

"hep muhalefet, bi de itaat et"~ f.ürek